Lydia Meijer

Dr. Lydia Meijer (geboren 1959 als Robert Meijer) promoveerde op het gebied van de experimentele kernfysica aan de Universiteit van Utrecht en continueerde het onderzoek als postdoc bij de Gesellschaft Für Schwerionen Forschung te Darmstadt.

Vanwege haar kennis op het gebied van computers, data-analyse en netwerken trad zij in 1991 in dienst bij KPN Research. Dat leidde tot de ‘Het Net’ en ‘Imode’ Internet Service Providers en spin-offs op het gebied van telefoniediensten.

In 2002 werd zij deeltijdhoogleraar telecommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2004, bij TNO, nam zij het initiatief tot de IJkdijk, een stichting die pionierde met  destructieve proeven en sensornetwerken kunstmatige intelligentie (KI) toepassingen op dijken. Software bestuurde computer- en netwerkinfrastructuur bleef de rode draad van haar academisch onderzoek tot het einde van haar hoogleraarschap in 2018. Er zijn toepassingen daarvan in adaptieve cybersecurity en in het nieuwe cloud-gebaseerde telecommunicatiesysteem van Swisscom in Zwitserland.

In 2018 was zij één van de oprichters van Leibniz Instituut en onderzoekt de softwarebesturing van ICT infrastructuren zodat digitale samenwerkingen tussen organisaties compliant zijn met wetten, normen en waarden.

Jarenlang was Lydia Meijer columnist bij FD Outlook magazine en schreef over innovaties en de toekomst van de Nederlandse economie.

Artikelen van Lydia Meijer

Geen artikelen gevonden

Netkwesties © 1999/2018. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1