Bart  Schermer

Bart Schermer

Bart Schermer is een toonaangevend expert in Nederland op het gebied van ICT-recht en als partner bij juridisch adviesbureau Considerati verantwoordelijk voor de juridische projecten.

Hij adviseert multinationals en overheden over vraagstukken op het gebied van privacy, cybercrime, auteursrecht en ISP-aansprakelijkheid. Bart is gepromoveerd op een onderzoek naar de privacyrechtelijke aspecten van het gebruik van kunstmatige intelligentie in de opsporing.

Naast zijn werk bij Considerati is Bart universitair docent aan de Universiteit Leiden bij de vakgroep eLaw@Leiden, een fellow aan het E.M. Meijers Instituut voor Rechtswetenschappen.

Hij is redacteur van het Tijdschrift voor Internetrecht en een lid van het Kenniscentrum Cybercrime van het Hof Den Haag. Bart publiceert regelmatig in nationale en internationale (wetenschappelijke) tijdschriften. Hij is een veelgevraagd spreker en treedt regelmatig op in de media (NOS Journaal, BNR, Radio 1). Van zijn hand verschenen bijdragen in onder andere de Wall Street Journal, Financial Times, het Nederlands Juristenblad en het NRC.

Op Twitter

Op LinkedIn

 

 

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1