Vacature landelijke politie biedt inzicht in opzet nieuw team

Van 5 naar 13 internetrechercheurs

Landelijke Eenheid politie werft acht internetrechercheurs voor een nieuw team. Dat is een ruime verdubbeling van het aantal nu.

De tekst voor de vacatures op het hoofdkantoor van politie in Driebergen-Rijsenburg omvat ondermeer de volgende passages:

‘Is de werking van open bronnen voor jou geen geheim en ben je een ster in jezelf verbergen op internet maar toch alles meekrijgen? Kom dan je kennis inzetten voor grootschalige, (inter)nationale rechercheonderzoeken, van terrorisme tot voortvluchtige TBS'ers.

Als internetrechercheur werk je aan grootschalige, complexe of cybercrimeonderzoeken van de Landelijke Eenheid. Jij kent de techniek van online dataverkeer en de technische kant van webservices en social media-omgevingen en weet welke informatie zij kunnen leveren om de bewijsmatrix te vullen.

Je draait volop mee in (inter)nationale onderzoeken en hebt daarin een sterk adviserende rol. Het kan voorkomen dat je rond een plaats delict werkt, maar meestal werk je vanuit binnen aan operaties op internet.

Je houdt je bezig met het produceren, doorsturen, analyseren en verrijken van de verkregen ruwe netwerkdata zoals PCAP's [Wikipedia]en netwerkgerelateerde logs. Bevindingen leg je helder en gestructureerd vast zodat het onderzoeksteam dit kan gebruiken voor het einddossier. Als je niet aan een concreet onderzoek werkt houd je je bezig met het proactief uitleren van vakkennis aan collega's in het land, bijvoorbeeld over een uniforme aanpak van standaardhandelingen en omgang met wet- en regelgeving.

Wat bieden wij?
Om als IT-er daadwerkelijk in de politiepraktijk te kunnen werken, bieden we je een interne opleiding aan. Tijdens deze opleiding leer je alles over de politiecontext en het digitaal forensisch rechercheren….

Je gaat werken bij het Team Digitale Opsporing van de Landelijke Eenheid in Driebergen… Het team in oprichting levert specialistische kennis en tweedelijns ondersteuning aan de opsporingsteams van de Landelijke Eenheid en heeft de beschikking over de modernste middelen en technieken.

De onderzoeken richten zich altijd op terrorisme of zware georganiseerde criminaliteit zoals drugs, mensenhandel, high tech crime, fraude, internationale misdrijven of kinderporno.

Op dit moment bestaat het team uit 5 medewerkers dat we gaan uitbreiden met 8 specialisten, waarvan 3 op het gebied van telecom, netwerken en internet en anderen op het gebied van reverse engineering en embedded systems. Medewerkers in het team zijn doorzetters en nooit uitgeleerd. Voor talenten met de juiste skills en drive zijn er volop mogelijkheden om te ontwikkelen.’

Gepubliceerd

7 feb 2017

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1