Politie Amsterdam wil overvalverdachten online

Op tv-programmas wachten voor oproepen tot tips duurt veel te lang De Amsterdamse korpschef Bernard Welten wil direct na een overval beelden online kunnen zetten
Dit bericht Het Parool vanmiddag. De Amsterdamse politie wil een internetsite openen met foto's van de meest gezochte overvallers. Dat is volgens korpschef Bernard Welten nodig om effectiever op te treden tegen overvallen. De bestrijding van overvallen verloopt als een stuk beter dan voorheen na intensivering van de aanpak. Die was het gevolg van een grote stijging van het aantal roofovervallen eind 2007 en begin 2008. De politie denkt nog meer te kunnen doen door ondernemers en burgers veel meer te betrekken bij het tegengaan van overvallen. Voor ze met een 'most wanted site' begint moet Amsterdam de regels daarvoor nog afspreken met het openbaar ministerie en binnen de grenzen blijven van de privacyregels van het College Bescherming Persoonsgegevens. Politiekorps Rotterdam-Rijnmond zet sinds kort foto's van overvallers op internet in de rubriek getuigen gezocht, zoals in dit bericht.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1