Bart van der Sloot

Bart van der Sloot heeft recht en filosofie gestudeerd in Nederland en Italië en rondde het Honoursprogramma van de Radboud Universiteit af. Hij werkt momenteel bij het Tilburg Institute for Law, Technology, and Society van de Tilburg University en is wetenschappelijk directeur van het Privacy & Identity Lab.

Hij specialiseert zich in privacy en big data. Ook publiceert hij regelmatig over de aansprakelijkheid van internet intermediairs, gegevensbescherming en internetregulering. Actuele kernpunten zijn de onlangs ingevoerde AVG, internationale datastromen, met name tussen Europa en de Verenigde Staten, en datalekken.

Voorheen werkte Bart bij het Instituut voor Informatierecht, Universiteit van Amsterdam, en bij de Wetenschappelijk Raad voor Regeringsbeleid (WRR) aan een rapport over de regulering van Big Data in verband met veiligheid en privacy.

Bart heeft een uitgebreide publicatielijst met een veelheid aan onderwerpen. Hij gaf al zo’n 100 lezingen en presentaties gegeven en is redacteur European Data Protection Law Review en redactielid van European Human Rights Cases.

Hij is ook coördinator van het Amsterdam Platform for Privacy Research (APPR), met zo’n 70 medewerkers aan de Universiteit van Amsterdam die zich richten privacygerelateerde aspecten  vanuit verschillende invalshoeken en organiseerde mee de Amsterdam Privacy Conference van 2012 en 2015, en zal dat ook doen voor de Amsterdam Privacy Conference 2018.

 

Artikelen van Bart van der Sloot

Privacy-activisten winnen van staat en ex-minister Asscher

Rechter verwerpt SyRI voor sociale fraudebestrijding

05 feb 2020 Het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten en Platform Burgerrechten en medestanders behalen een eclatante overwinning in de rechtszaak tegen de staat over Systeem Risico Indicatie.
Beter contextueel dan gepersonaliseerd adverteren

Persgroep schendt privacy van bezoekers krantensites

05 mei 2019 Persgroep Nederland, uitgever van onder meer Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Trouw en regionale kranten, overtreedt de privacywet met het plaatsen van onlinemedia cookiemuren.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0