Netkwesties video 7: Boudewijn Nederkoorn

Filtering als onderdeel van meer autoritaire invloeden zal het internet de komende tien jaar gaan teisteren, vreest Boudewijn Nederkoorn, gewezen directeur van Surfnet.

Terug- en vooruitkijken met internet, dat deden de experts van Netkwesties voor de camera bij de herlancering van de titel afgelopen voorjaar. Vandaag Boudewijn Nederkoorn, jarenlang de baas van Surfnet, de internationaal vermaarde voorloper in toepassing van internettechnologie.

Hij vreest dat de ontwikkeling van de internettechnologie mondiaal meer en meer beïnvloed zal worden door regimes die het verkeer willen controleren en beperken.

Terugkijken doet Nederkoorn met verbazing op de internetzeepbel begin deze eeuw. Hij trekt een boeiende vergelijking tussen Surfnet en World Online en de waardering van beide organisaties door de buitenwereld.

201004 Netkwesties Boudewijn Nederkoorn from Peter Olsthoorn on Vimeo.

 

Zie ook eerdere afleveringen:

Deel 1: Sophie op den Kamp

Deel 2: Jaap van Till

Deel 3: Marianne van den Boomen

Deel 4: Erik van Heeswijk

Deel 5: Esther Gons

Deel 6: Jens van den Brink
 

Gepubliceerd

27 dec 2010
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0