Netkwesties video 2: Jaap van Till

De enorme sociaal-maatschappelijke kracht van het internet had Jaap van Till twintig jaar geleden nooit kunnen voorspellen, maar nu voorspelt hij revolutionaire veranderingen voor ondermeer staten als gevolg van onderlinge online communicatie.

Op de valreep bij het afscheid van 2010 publiceren we nog de reeds in april 2010 opgenomen video-interviews met experts van Netkwesties. Ze kijken kort terug en spreken over de toekomstverwachtingen met internet. Vandaag het woord aan Jaap van Till.

Als technicus en vroeger bouwer en verspreider van modems stond Jaap van Till aan de basis van ate datacommunicatie. Terugkijkend op twintig jaar internet spreekt hij echter niet over de technische revolutie maar de sociale.

En de bevlogen Van Till voorspelt dat het doortrekken van deze lijn fundamentele maatschappelijke omwentelingen tot gevolg zal hebben. Hij deed deze voorspelling overigens in april, toen de grote Wikileaks-openbaarmakingen nog moesten komen. Kijken:

 

Zie ook:
Deel 1: Sophie op den Kamp

Gepubliceerd

20 dec 2010
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0