'Censuur door domeinhoster'

WikiLeaks de club die het lekken van geheime documenten faciliteert roept op tot een boycot van de één na grootste domeinhoster in de Verenigde Staten
In de oproep worden Demand Media en haar dochter eNom beschuldigd van medewerking aan censuur. De organisaties hebben het domein WikiLeaks.info buiten werking gesteld zonder dat daar een juridisch bevel voor was. In een recent mal vonnis van de federale rechtbank in San Francisco werd na een klacht van Julius Baer Bank and Trust op de Kaaiman Eilanden het afsluiten van de domeinnaam WikiLeaks.org gevorderd. Deze obscure bank verzette zich met succes tegen publicatie van interne documenten. Volgens Julius Baer had een ex-werknemer die een ‘terreurcampagne’ voert de door hem getekende geheimhouding geschonden. Op Wikileaks verscheen als begeleidende tekst bij de documenten dat ze aantonen op welke wijze de bank geld witwast en verduistert en belastingen ontduikt. De rechter vonniste dat de partij die de domeinnaam Wikileaks.org registreerde, Dynadot, deze ontoegankelijk moest maken maken en niet mocht overdragen aan derden. Volgens WikiLeaks heeft daarop eNom zonder meer WikiLeaks.info afgesloten waar nog een duplicaat van de site draaide, evenals overigens nog steeds op vele nationale domeinen zoals ook op WikiLeaks.nl. WikiLeaks zet de foto's van de chefs online, met zware beschuldigingen. Zo wordt nog even een sneer gemaakt naar Sarah Akhtar (foto), de juridische cheffin van Demand Media. Die zou één dag na de ontmoeting met een man met hem zijn getrouwd. Dat noemen ze 'terugpakken'.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0