Mary-Jo De Leeuw

Mary-Jo de Leeuw is associate partner bij Revnext, co-founder en Vice President van Women in Cyber Security Foundation.

Mary-Jo of Mario naar het gelijknamige computerspel, is van jongs af aan gefascineerd door de wereld van 0-lel en 1-nen. Ze strijdt met het platform Internet of Toys sinds 2013 tegen onveilig speelgoed dat is verbonden met het internet (‘connected toys’) en het gebrek aan toezicht op de naleving van de wet- en regelgeving zoals de nietszeggende CE-markering.

Mary-Jo schiet graag gaten in de zogenaamde Haagsche kaas en doet veel onderzoek naar het wel en wee op het gebied van (het gebrek aan) informatieveiligheid binnen en buiten de (Rijks)overheid.

Menig onderzoek van haar en haar team, haalde de kranten, met Kamervragen tot gevolg en concrete actieplannen vanuit de overheid. Haar lobby om te komen tot standaardisatie van connected toys is opgepakt door  politici in Den Haag, die er volgens Mary-Jo weinig verstand van hebben blijkens de ingediende initiatiefwetten.
Mary-Jo’s motto is: Nederland digitaal veiliger? Dat kan alleen als we dat samen doen! Zij publiceert met dit uitganspunt in ondermeer Het Financieele Dagblad, Emerce, Binnenlands Bestuur / inGovernment, en is spreker via de Speakers Academy.

Ze is verkozen tot finalist van de internationale Women in IT Awards 2017 in de categorieën ‘security champignon of the year’ en ‘iconic leaders making a difference to society’, van het Women Economic Forum.

 

 

Artikelen van Mary-Jo De Leeuw

Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
Belangrijkste amendementen niet aangenomen, enkele moties wel

Rechtszaak dreigt tegen breed aangenomen WIV

15 feb 2017 AIVD en MIVD kunnen aan de slag met betere bevoegdheden binnen een nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) indien ook de Eerste Kamer akkoord gaat. Dan verzamelt Privacy First een coalitie voor een rechtszaak om dit te voorkomen.

Cyberstrategie van Nederland? Opeenstapeling van nietszeggendheid!

14 feb 2017 Daar is ie dan, de langverwachte Internationale Cyberstrategie. Is dit het verlossende Nederlandse antwoord op de snel groeiende digitale verstoringen en dreigingen uit binnen- en buitenland?
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0