Erik Huizer

Erik Huizer

Erik Huizer is  per 1 mei 2018 CEO van GÉANT, het pan-Europese onderzoeks- en onderwijsnetwerk, waar Surfnet lid van is. In de zes jaar daarvoor was Huizer zes jaar lang technisch directeur van Surfnet.

Vanaf eind 2008 tot in 2011 was hij Directeur Kennis bij TNO Informatie- en Communicatietechnologie. Hij was daar verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van het onderzoeksprogramma en de aansluiting daarvan op de vragen van overheid en bedrijfsleven.

Voor zijn komst naar TNO was Erik Huizer vice-president Internet en Nieuwe Media bij Technicolor. Daarvoor was hij 7,5 jaar director Strategie, Innovatie en Business Development bij het NOB en ook part-time professor Internet applicaties aan Universiteit Twente

Van 1988 tot 2000 begon Huizer zijn loopbaan al bij Surfnet en leidde het Surfnet ExpertiseCentrum. Hij was nauw betrokken bij GigaPort.

Huizer is parttime hoogleraar internet-applicaties aan de Universiteit Utrecht. Verder houdt hij diverse bestuursfuncties aan, zoals voorzitter van de IPv6 Task Force, en adviesfuncties bij onder meer de Internet Society Nederland en SIDN (Stichting Internet Domein Registratie Nederland), en tevens voorzitter van Stichting NLnet.

Erik zit ook in de Adviesraad van Bits of Freedom, is verbonden aan Kennisnet en de Internet Society Nederland.

Van 1991 tot 1995 had Erik al een belangrijke functie in het internationale internetbestuur bij de Internet Engineering Task Force (IETF) en daarna bij de Internet Architecture Board IAB. Van 1999 tot 2002 was hij voorzitter van de Internet Research task Force (IRTF).

Op Twitter

Homepage

Op LinkedIn

Artikelen van Erik Huizer

Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
Belangrijkste amendementen niet aangenomen, enkele moties wel

Rechtszaak dreigt tegen breed aangenomen WIV

15 feb 2017 AIVD en MIVD kunnen aan de slag met betere bevoegdheden binnen een nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) indien ook de Eerste Kamer akkoord gaat. Dan verzamelt Privacy First een coalitie voor een rechtszaak om dit te voorkomen.

Wilde Westen van geheime diensten en wettelijke opsporing

16 jun 2013 Heftige bezwaren rijzen er tegen online bevoegdheden voor de politie, die NSA en AIVD al gebruiken of zich toe-eigenen. Over de maan praten terwijl de sterren glinsteren.

Heeft KPN te weinig geïnvesteerd?

13 jun 2010 Heeft KPN te weinig geïnvesteerd, zoals een Australische analist vaststelt? En is de achterstand op de kabel voorlopig te groot, zoals UPC beweert? Onze experts Boudewijn Nederkoorn, Erik Huizer en Hans van der Giessen geven commentaar.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0