Artikelen in dossier Marjan Slob *)

Denker des Vaderlands in kritische lezing:

Journalist, hoed u voor feitenvrije emoties

01 jun 2024 Journalistiek besteedt meer en meer aandacht aan de emoties van haar publiek. Dit kan leiden tot creatie van een nieuwe sociale realiteit die niet overeenkomt met de feitelijke werkelijkheid.
Ironie past hier beter dan angst

De moeizame relatie tussen liefde en algoritmes

02 mei 2019 Tereza Burki is boos. Vijf jaar geleden schreef ze zich in bij een exclusief Londens datingbureau. Burki (47) was duidelijk over haar wensen: ze zocht een ontwikkelde man, liefst werkzaam in de financiƫle sector, met een luxe levensstijl. Bovendien moest hij in principe vader willen worden, want Burki wilde nog een kind.
Ontwerp van openbare ruimte boezemt de meest angst in, niet dataverzameling overheid

Niet overheid maar Silicon Valley ontwerpt de datamonsters

19 dec 2015 Wie wil nadenken over de invloed van technologie op de samenleving, moet niet kijken naar gebruikers, zoals de overheid, maar naar de ontwerpers van technologie.
Zoek het niet op de eerste plaats in tele- en datacommunicatie

Privacy is vooral het recht op heimelijkheid van een vertrouwde plek

01 dec 2015 Mobiele telefoons hebben communicatie radicaal losgeweekt van de heimelijkheid van een vertrouwde plek. Dat zet oeroude, in onze biologie verankerde aannames over hoe communicatie werkt op zijn kop. En dat is flink wennen.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0