Bart Schermer

Bart Schermer

Bart Schermer is een toonaangevend expert in Nederland op het gebied van ICT-recht en als partner bij juridisch adviesbureau Considerati verantwoordelijk voor de juridische projecten.

Hij adviseert multinationals en overheden over vraagstukken op het gebied van privacy, cybercrime, auteursrecht en ISP-aansprakelijkheid. Bart is gepromoveerd op een onderzoek naar de privacyrechtelijke aspecten van het gebruik van kunstmatige intelligentie in de opsporing.

Naast zijn werk bij Considerati is Bart universitair docent aan de Universiteit Leiden bij de vakgroep eLaw@Leiden, een fellow aan het E.M. Meijers Instituut voor Rechtswetenschappen.

Hij is redacteur van het Tijdschrift voor Internetrecht en een lid van het Kenniscentrum Cybercrime van het Hof Den Haag. Bart publiceert regelmatig in nationale en internationale (wetenschappelijke) tijdschriften. Hij is een veelgevraagd spreker en treedt regelmatig op in de media (NOS Journaal, BNR, Radio 1). Van zijn hand verschenen bijdragen in onder andere de Wall Street Journal, Financial Times, het Nederlands Juristenblad en het NRC.

Op Twitter

Op LinkedIn

 

 

Artikelen van Bart Schermer

Hof verwerpt ‘privacyschild’ voor overdracht data EU naar VS

Verwerking Europese persoonsgegevens Facebook in VS onder druk

16 jul 2020 Het Hof van Justitie van de Europese Unie verwerpt het verdrag Privacy Shield waar Amerikaanse bedrijven zich op beroepen om persoonsgegevens van Europese burgers te verwerken. De risico’s van Amerikaanse verwerking van persoonsgegevens door bijvoorbeeld geheime diensten zijn te groot. Ze mogen echter wel nog op grond van modelcontracten persoonlijke gegevens naar servers in de VS overbrengen, zoals Facebook doet. Maar dit moet nader worden getoetst.
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
Vang ze allemaal, die Pokémonspelers

Van wie is onze virtuele ruimte?

16 aug 2016 De razend populaire game Pokémon Go stuurt spelers over straat van de ene locatie naar de andere. Publieke en private ruimte staan op het spel. Voer voor juristen.
Oordeel CBP raakt alle cookiegebruik

‘Google is illegaal’

29 nov 2013 Ontbrekende of veel te vage duiding van grootscheepse koppeling van persoonsgegevens voor verschillende doeleinden komt Google op harde veroordeling te staan. Die, wat betreft cookies, het hele bedrijfsleven raakt. Effectvol of een wassen neus?
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0