Congres in Budapest, Hongarije

“Beste journalist, u bent niet welkom want te woke”

De vraag om een accreditatie voor het bijwonen als journalist van het congres CPAC in Budapest met onder anderen Geert Wilders als spreker, is zojuist afgewezen.

CPAC 2024 is een congres voor conservatieve krachten in Europa: “Op 25 en 26 april organiseert het Center for Fundamental Rights voor de derde keer CPAC Hungary, de grootste conservatieve bijeenkomst in Hongarije en internationaal. Wereldwijd zullen conservatieve leiders, denkers en beïnvloeders weer samenkomen in Budapest.

We verwelkomen Geert Wilders, leider van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid, Santiago Abascal, voorzitter van de Spaanse VOX, en Amerikaanse senator Markwayne Mullin, congresleden Andy Harris en Keith Self. De hoofdspreker van dit jaar is de premier van Hongarije, Viktor Orbán.”

Ook de Belgische coryfee Tom van Grieken van Vlaams Belang is van de partij. De enige aangekondigde vrouwelijke spreker is Stefi Deri, een Hongaarse tv-presentatrice met een opvallend X-account

Het leek me interessant om dit congres te verslaan voor een Nederlands medium. Als historicus interesseert de conservatieve beweging. Ik heb bovendien een bijzondere band met Budapest en spreek Hongaars. De melding van dit alles bij de organisatie heeft geen bijster grote indruk gemaakt op de organisatie:

“Dear Enquirer,

 Thank you for showing such keen interest in CPAC Hungary.

 We regret to inform you that we are unable to accommodate your registration request at this time.

 As organizers, we must abide by one of the conference's ironclad rules: CPAC is a NO WOKE ZONE.

 We look forward to welcoming you to future events when and if your organization becomes significantly less woke.

 In the meantime, please allow us to cordially invite you to watch the CPAC Hungary live stream, which will be made available to you in due course of time.

 We sincerely appreciate your engagement and wish you all the best,

 CPAC Hungary”

Vertaald:

“Bedankt voor uw interesse in CPAC Hongarije.

Het spijt ons u te moeten meedelen dat we op dit moment niet aan uw registratieverzoek kunnen voldoen.

Als organisatoren moeten we ons houden aan een van de ijzersterke regels van de conferentie: CPAC is een NO WOKE ZONE.

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op toekomstige evenementen wanneer en als uw organisatie aanzienlijk minder woke wordt.

In de tussentijd nodigen we u van harte uit om de livestream van CPAC Hungary te bekijken, die u te zijner tijd ter beschikking zal worden gesteld.

Wij stellen uw betrokkenheid zeer op prijs en wensen u het allerbeste,

CPAC Hongarije”

Over de pers die in het prachtige, weemoedige maar ook ras fascistischer wordende Hongarije nog gedijt, ging eerder dit jaar de documentaire The Hungarian Playbook, uitgezonden door de Vpro maar helaas niet meer te zien.

*) Beeld: zonsondergang boven de Noordzee, zondag 7 april 2024

Gepubliceerd

8 apr 2024
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0