Netkwesties video 2: Jaap van Till

De enorme sociaal-maatschappelijke kracht van het internet had Jaap van Till twintig jaar geleden nooit kunnen voorspellen, maar nu voorspelt hij revolutionaire veranderingen voor ondermeer staten als gevolg van onderlinge online communicatie.

Op de valreep bij het afscheid van 2010 publiceren we nog de reeds in april 2010 opgenomen video-interviews met experts van Netkwesties. Ze kijken kort terug en spreken over de toekomstverwachtingen met internet. Vandaag het woord aan Jaap van Till.

Als technicus en vroeger bouwer en verspreider van modems stond Jaap van Till aan de basis van ate datacommunicatie. Terugkijkend op twintig jaar internet spreekt hij echter niet over de technische revolutie maar de sociale.

En de bevlogen Van Till voorspelt dat het doortrekken van deze lijn fundamentele maatschappelijke omwentelingen tot gevolg zal hebben. Hij deed deze voorspelling overigens in april, toen de grote Wikileaks-openbaarmakingen nog moesten komen. Kijken:

 

Zie ook:
Deel 1: Sophie op den Kamp

Dossier

Netkwesties video 2: Jaap van Till

Gepubliceerd

20 dec 2010
Graag kort en bondig. Kwetsende, discriminerende en/of commerciƫle uitlatingen worden verwijderd.
 

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

Controleer nu je e-mail

Je ontvangt een bericht met instructies om je e-mailadres te bevestigen. Zonder deze bevestiging sturen we je geen nieuwsbrief, doe het dus gelijk even!

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd