Man veroordeeld tot vier jaar cel voor kindermisbruik

In één van de ernstigste zaken van kindermisbruik na dating via de webcam is een 44-jarige man uit Rhenen veroordeeld tot vier jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk De man maakte eerst opnamen van minderjarige masturberende meisjes voor de webcam om hen daar vervolgens mee te chanteren om te kunnen verkrachten
Het ging om een zaak die in oktober 2007 de nodige emoties opriep, zowel in Rhenen zelf als in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In de laatste gemeente meenden bewoners alvast een schuldige te moeten aanwijzen na een te grove melding van de politie in de Krimpenerwaard, waar de misdaad zich had voorgedaan. De dader, gehuwd met twee kinderen, verkrachtte een meisje van 15 jaar gedurende een half jaar enkele malen bij haar thuis terwijl een zusje de wacht hield om te voorkomen dat de boven slapende ouders hen zouden snappen. Je kan je daar als 'gewoon mens' nauwelijks een voorstelling bij maken, maar het was kennelijke de bittere praktijk. De veroordeelde had spijt over de daad jegens zijn eigen vrouw en kinderen maar ziet zijn slachtoffers niet als slachtoffers. Rhenen was bang dat de man weer vrij zou komen. Dat duurt nog ruim drie jaar.

Dossier

Gepubliceerd

12 feb 2008

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd