Kamermotie voor journalistiek door rechtszaken Pretium

18 dec 2016 Staatssecretaris Sander Dekker moet een onderzoek laten instellen naar de naar de toekomst van onafhankelijke journalistiek in Nederland. Dat is de strekking van een CDA/PvdA motie die de Tweede Kamer heeft aangenomen naar aanleiding van vele rechtszaken van Pretium Telecom van Hans Nyks.

Dossier Pretium: lezen, lachen en huiveren

28 nov 2016 Een serie over Pretium Telecom met uitzonderlijke leiding, intense ruzie aan de top, strijd met toezichthouders, Tweede Kamer en vooral media. En over oprichter Hans Nyks (Hans Niks) bij McKinsey, Ahold, VNU en in heftige overnamestrijd die uitgebreid Amerikaanse kranten haalden. Een man die behalve in talloze rechtszaken ook geld in ‘linkse’ Amerikaanse documentaires van zijn zoon stak.

Vindersloon

26 nov 2016 Eindelijk leveren de soepele belastingregels voor multinationals waarin ons land grossiert, daadwerkelijk financieel voordeel op. Het Noors-Russische VimpelCom is betrapt op grootschalige corruptie: ze gaven een miljard dollar aan de dochter van de Oezbeekse president, die in ruil daarvoor telecomvergunningen voor ze ritselde.

Nyks’ zoon Amerikaanse filmer op Nederlandse TV

26 nov 2016 Terwijl vader Hans Nyks met Pretium Telecom onder vuur lag in Nederlandse media werd zoon Kelly Nyks in 2012 bij de publieke omroep en recent in de pers in het zonnetje gezet vanwege zijn Amerikaanse documentaires. Niemand legde een link tussen vader en zoon.

‘Het is narcisme’

26 nov 2016 ‘Dit is de tragiek van het verhaal. Het is een persoonlijk verhaal, dat is het meest pijnlijke. Twintig jaar lang waren we elkaars beste vrienden.’

Alle artikelen in het dossier "Hans Nyks"

2016
4 sep 2016