Dossier Pretium: lezen, lachen en huiveren

28 nov 2016 Een serie over Pretium Telecom met uitzonderlijke leiding, intense ruzie aan de top, strijd met toezichthouders, Tweede Kamer en vooral media. En over oprichter Hans Nyks (Hans Niks) bij McKinsey, Ahold, VNU en in heftige overnamestrijd die uitgebreid Amerikaanse kranten haalden. Een man die behalve in talloze rechtszaken ook geld in ‘linkse’ Amerikaanse documentaires van zijn zoon stak.

Pretium Telecom: perverse prikkels en machteloos toezien

25 nov 2016 ‘Ik zou nooit bij een bedrijf kunnen werken dat er zulke praktijken op nahoudt. Bah!’ Zo luidt een van de vele duizenden negatieve reacties over Pretium Telecom.

Kamermotie voor journalistiek door rechtszaken Pretium

18 dec 2016 Staatssecretaris Sander Dekker moet een onderzoek laten instellen naar de naar de toekomst van onafhankelijke journalistiek in Nederland. Dat is de strekking van een CDA/PvdA motie die de Tweede Kamer heeft aangenomen naar aanleiding van vele rechtszaken van Pretium Telecom van Hans Nyks.

Tussen gestrekt been en Stockholmsydroom

25 nov 2016 ‘De 36-jarige H. Niks uit Vijlen is dood gebleven bij een ongeluk in de mijn Gouley te Würzelen bij Aken. De man was gehuwd en vader van vijf nog kleine kinderen.’

Hans Niks toptalent bij eerste generatie McKinsey

25 nov 2016 Jongens waren het. Maar jongens met tomeloze ambitie. Ze zouden de top van corporate Nederland gaan vormen, die eerste generatie McKinsey Nederland. Tot de uitverkoren jonge elite behoorde Hans Niks.

Minister Lubbers laat Niks’ fabriek bankroet gaan

25 nov 2016 Op 10 september 1973 meldt het communistische dagblad De Waarheid de oprichting van woningbouwfabriek Holborn-Lelystad NV. Dit ‘Born in Holland’ etaleert hoge ambities voor prefab bouw.

Hans Niks richting Ahold-top

25 nov 2016 Maanden na het bankroet van bouwfabriek Holborn vindt Hans Niks – nu Hans Nyks - een nieuwe betre

Niks’ rijzen en vallen met VNU in Amerika

25 nov 2016 Van de uitgever van Margriet, Intermediair en Brabants Dagblad tot mondiaal informatieconcern VNU. Hans Niks, later de Hans Nyks van Pretium, stond aan de wieg van het Amerikaanse avontuur van VNU. Een intrigerend verhaal, met aandacht in Washington Post voor zijn zwembad.

Nyks op zijn sterkst als intelligente jachthond in de VS

25 nov 2016 McKinsey, bankroet Holborn, Ahold, VNU Amerika; een turbulente loopbaan. Het is 1988 en tijd voor een grote stap in de carrière van Hans Nyks, dan circa 46 jaar oud. Welk concern gaat van zijn talenten en ervaring gebruikmaken?
4 sep 2016
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
1
0